04 jún

Összehangolódás a valódi bőséggel – 4 jel, hogy jó úton jársz

Mindannyian szeretnénk sok pénzt, azt, hogy sok időnk legyen saját magunkra és a családunkra, eleget pihenhessünk, hogy oda utazhassunk, ahova akarunk, és finomabbnál finomabb ételeket ehessünk. De vajon milyen utakon érkezik meg hozzánk a bőség?

Mi a valódi bőség?

A bőség ugyanis nem feltétlenül azt jelenti, hogy annyi pénzed van, mint a tenger, szolgálók hada lesi minden óhajodat, és a Karib tengeren töltöd a vakációdat minden évben. A bőség annyit tesz, hogy adott dologból annyid van, amennyi csak kell, a rendelkezésedre áll, bármikor kényelmesen igénybe tudod venni. Van elég időd, pénzed, kajád, és energiád, arra, amire szeretnél, amire a szíved mélyén vágysz.

Vajon neked mi lenne az? Egy nyugodt délelőtt, amikor ha akarsz, lustán megmártózol a habokban, vagy ráérősen beülsz valahová meginni egy kávét? Az, hogy kialudhatod magad, és reggel magadtól ébredsz? Hogy jó érzés arra gondolnod, hogy ott tudsz lenni a gyermeked mellett, ahogy cseperedik, és meg tudod adni a kellő figyelmet, szeretetet, azt amit igényel? Igen, ez is mind bőség. Hogy bőven van elég, és jó érzés megélni, szabadon áramlik a mindennapjainkban, akármi is az.

Sokan azt hiszik, a bőség-téma valami misztikus, valóságtól elrugaszkodott dolog, pedig nem. Amikor elkezd működni az életedben, az nem valami varázslat, hanem egyszerűen csak elkezdenek benned a helyükre kerülni a dolgok. A történet alapvetően arról szól, hogy mennyire működik harmonikusan az életedben az adok-kapok egyensúlya, be tudod-e fogadni az élet szépségeit, örömeit, és te magad képes vagy-e értéket adni a külvilág számára.

Lássuk hát, mi történik, amikor elkezd egyensúlyba kerülni benned ez az adok-kapok dolog. Honnan veszed észre, hogy jó úton jársz?

1. Tudod tartani a fontossági sorrendet az életedben

A vonzás törvénye akkor tud jól működni, ha arra fókuszálsz, amit be szeretnél engedni az életedbe. Ehhez pedig – értelemszerűen – az is szükséges, hogy felállíts valamiféle prioritást, kiválogasd, mi az, ami harmóniát hoz az életedbe, ami passzol a belső értékrendedhez, és bizony ehhez előbb-utóbb meg kell tanulnod nemet is mondani. Először furcsa saját magunknak is, és a környezetünknek is, de aztán amikor ezen túllendülünk, megtapasztalhatjuk, hogy a külvilág valójában szereti azt, ha kiegyensúlyozottak, örömteliek vagyunk, mert ebből ők maguk is sokat profitálnak.

Mit tehetsz ennek érdekében?

Ha olyan helyzetek elé kerülsz, amiket úgy érzed, muszáj megtenned, de nincs hozzá sok kedved, vagy befeszülsz tőle:

  • tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi módon csempészhetnéd bele magadat, egy kis vidámságot, vagy bármi apróságot, ami oldja benned a feszültséget, és élvezetesebbé, elviselhetőbbé teszi a dolgot.

Ha megteheted, hogy nemet mondasz, arra próbálj meg ráérezni, hogy:

  • ha megteszed, hogyan tehetnéd meg úgy, hogy az neked is jó legyen,
  • vagy ha abszolút nem találod benne magadat, és ez csak egy kívülről jövő elvárás teher, akkor egyrészt mi módon tudsz a világnak magadból adni úgy, hogy az neked is jól esik, másrészt pedig használd a varázsszót: köszi, de most nem.

2. Hatékonyabb leszel

Teljesen logikus, hogy ha nem aprózod el az energiáidat, nem szórod el a pénzedet mindenféle dolgokra, és nem megy el az időd mindenfélére, hanem be tudod osztani, akkor abból neked több marad.

Ha nem azzal küszködsz állandóan, hogy külső elvárásoknak igyekezel megfelelni, hanem lehetőség szerint a saját, valódi értékeid köré építed az életedet, akkor az energiád is megsokszorozódik, és egyre lelkesebb, energikusabb leszel. Mekkora különbség tud lenni aközött, ha valamit kínlódva csinálunk meg, vagy amikor élvezzük, benne vagyunk az áramlásban!

Mit tehetsz ennek érdekében?

Priorizálj, állíts fel egy alap fontossági sorrendet, és ezt rugalmasan bár, de igyekezz tartani. Ezek tényleg olyan dolgok legyenek, amelyek értékrendszered alap kövei, nem pedig különféle részletekbe menő, vagy csip-csup dolgok. Például ha neked szükséged van minden nap némi testmozgásra ahhoz, hogy emberi formád legyen, és ez neked kiemelten fontos, akkor amikor lehetőséged adódik rá, akkor ne a fugát tisztogasd a fürdőszobában, hanem menj el egyet mozogni. A többi, kevésbé fontos dolog csak ezután következik majd.

3. Együttműködőbbé válnak az emberi kapcsolataid

Egyre több nyertes-nyertes szituáció jelenik meg az életedben, ami mindkét félnek jó. Nagymama, akiben megbízol, és aki szívesen vigyáz a gyerekre, amíg te pihensz kicsit, vagy összerámolod a lakást. Utazás során olyan vendéglátók, akik szeretik a vendégeket és profik, éppen ezért választották ezt a munkát, mert szeretik, te pedig egy nagyszerű élménnyel gazdagodsz, miközben felfedezed a világot. Olyan bevételi forrás, ahol olyan értéket tudsz nyújtani az embereknek, amiért örömmel fizetnek neked, és nagyon szereted csinálni.

Amikor ez a fajta kapcsolódás jól tud működni közted és a külvilág között, kitágul körülötted a tér, könnyebben megtalálnak a lehetőségek, és mivel már nem egyedül kell mindent megoldanod, a te energiáid egy része is felszabadul. Vagy például ha nem neked kell egyedül mindent megoldanod a háztartásban és a gyerekek körül, akkor több időd marad képezned magad, és olyan munkát végezni, amiért jobban megfizetnek.

Vannak az édesanyák körében olyan, magukat masszívan tartó közös hitrendszerek, amelyek ennek az útjában állnak. Ilyenek például:

“Akkor vagyok igazán jó háziasszony, ha mindent egyedül oldok meg. Ha segítséget kérek a házimunkában, az az alkalmatlanságomat jelzi. Segítséget igénybe venni gáz, hiszen ez a gyengeség jele.”

Azt, hogy az emberi kapcsolataid ilyen irányba fejlődjenek, nem tudod kierőszakolni, saját magadat tedd rendbe ehhez, azt keresd, hogy te magad mit tudsz megtenni a harmonikus emberi kapcsolataid érdekében, és ha már megfelelően tudod őket kezelni, automatikusan a pozitív irányba fognak átalakulni, hiszen máshogy építed fel és “üzemelteted” őket.

Mit tehetsz ennek érdekében?

Kerülj tisztába a saját belső értékeiddel, ezáltal fejlessz ki magadban egy egészséges szintű önértékelést. Kommunikálj asszertíven, azaz igyekezz úgy érvényesíteni a szükségleteidet az emberi kapcsolataidban, hogy a másik fél szükségleteit is tiszteletben tartod.

4. Egyre több jó dolog érkezik meg hozzád

Ezek lehetnek különböző váratlan események, pozitív fejlemények, szerencsés véletlenek, apróságok, vagy nagyobb kaliberű dolgok, amelyek valamilyen jót hoznak az életedbe.

Nyerhetsz kisebb-nagyobb összegeket, az is lehet, hogy a férjed fizetésemelést kap. Esetleg picurka gyerekeid már el tudnak játszani egymással, vagy mondjuk az egyik vígan elvan a hordozókendőben, amíg a másikra figyelsz, és nem gyötör a bűntudat, amikor mindkettő utánad sóvárog, és nem tudsz egyszerre többfelé szakadni.

Mit tehetsz ennek érdekében?

Akár hiszed, akár nem, ha elkezded kiismerni, hogy mi az a ritmus az életedben, amikor a legjobban működsz, és ezt elkezded gyakorolni a mindennapjaidban, akkor a külső világban is egyre többször tapasztalod, hogy pont jó ütemben jönnek majd ki a dolgok. Mikor esik a legjobban a takarítás? Délelőtt, amikor még frissebb vagy, vagy inkább este, amikor már elcsendesedett a lakás, és mellette a gondolataidat is rendbe tudod kicsit szedni? Hogyan szeretsz dolgozni, blokkosítva vagy apránként?

Emellett pedig azt is megtanulhatod, és piciben begyakorolhatod, hogy mi tesz neked jót, mik azok az apróságok, amelyekkel egy cseppnyi boldogságot, örömet, vidámságot, vagy akár meghitt, intim pillanatokat tudsz az életedbe csempészni. Ahogy ezt magadban elkezded megélni, és egyre jobban megtanulod, hogyan tudod előidézni magadban ezt az állapotot, akkor ehhez a létállapothoz fog passzolni a külső világod is, holott kontrollálni, irányítani azt nem tudod.

Minden nap tegyél meg egy apróságot bőséggel teli életedért

Ahogyan azt te magad is tudod, a leghosszabb utazás is egy lépéssel kezdődik. Mindig van lehetőségünk arra, hogy legalább egy icipici dolgot tegyünk a boldogságunkért, és a sok aprónak tűnő dolog összeadódik, majd előbb-utóbb látható formát ölt. Nincs ez másként a bőség-témakör esetében sem. Ha úgy érzed, most nagyon-nagyon mélyen vagy, és semmi ilyesmibe nem tudsz kapaszkodni, akkor várd ki egy tisztább pillanatodat, és akkor gondold végig, mit tehetnél.

A fentiek nem feltétlenül egymásra épülő lépcsőfokok, de olyan jelzések, amelyek megmutathatják neked, hogy jó úton indultál el a bőség felé, akármit is szeretnél ezzel kapcsolatban megélni az életedben. Már megengeded, hogy áramoljanak az életedben az energiák, nem akarod egyedül megváltani a világot, hiszen akkor szétaprózódnak az energiáid és elfáradsz, hanem engeded, hogy az igaz értékek domináljanak az életedben. Elkezded használni az univerzum és a saját működésed természetes ritmusát, erejét. Ez pedig be fogja vonzani azokat a külső dolgokat is, amelyekre látszólag nincs ráhatásod, legyenek azok emberi kapcsolatok vagy szerencsés események.

Hajrá, boldog, és bőséggel teli életre fel! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük