19 máj

10 nézőpont a kiteljesedett élethez

10 hitvallásom

1. Hiány helyett vedd észre a kincseket az életedben

Minden időszaknak megvan a maga nehézsége és szépsége egyaránt, mindent nézhetünk a jó és rossz oldaláról is. Anyának lenni nem egyszerű, de rengeteg szépséget tartogat. Törekedjünk arra, hogy meglássuk azt, mi mindenünk van, ahelyett, hogy azon aggódnánk, arra fókuszálnánk, hogy mi az, ami hiányzik. Ha egy picivel jobban érezzük magunkat, már akkor is tettünk valamit magunkért.

2. Ne nagy dolgoktól várd a csodát, hanem a mindennapok apró pillanataiban találd meg azt, ami számodra értékes

A kulcs az apró cselekedetekben és a hétköznapok örömeiben van, nem pedig egy nagy, távoli és elérhetetlen cél kergetésében. Egy finom kávé, egy jól eső séta, miközben a babakocsiban durmol a babád, ezek a pillanatok a lényegesek.

3. Őszintén éld meg az életed pillanatait!

Nem azzal van a baj, ha negatív érzéseket élsz meg. Teljesen természetes, ha csalódott vagy, kétségbeesett vagy tehetetlen, hiszen ez a normális, hogy érzéseid vannak. Sokkal nagyobb baj, ha elfojtod őket. Éld meg, hiszen ember vagy, és törekedj rá, hogy ne ragadj bele. Ha jobb lelkiállapotba szeretnéd magad hozni, mindig valódi, őszinte érzésekkel tudod ezt megtenni, ezeket találd meg és ébreszd fel magadban.

4. Élvezd a fizikai testedben az életedet

Azért öltöttél fizikai testet, hogy ilyen módon tapasztald meg a világot. Fizikai testben élni jó, még akkor is, ha néha fáj, megviselődik szegény. Használd az érzékeidet, fedezd fel mindazt az örömöt, amit a testeden keresztül tudsz megélni. Szívd magadba a babaillatot, simogasd meg a selyem haját, élvezd a testmozgást! A tested nagyon sok jó élményt tartogat neked.

5. A boldogság titka benned van – tanuld meg magadat!

A saját boldogságodért te magad tudsz tenni. Ismerd meg magad, hogyan működsz, mire hogyan reagál a lelked, mi esik jól a testednek, hogyan tudsz saját magadra hangolódni, és karban tartani a gondolati és lelkivilágodat. Jó alaposan gyakorold be, és egy idő után tudatosan is fel tudod emelni magad, ha szükséges. Az órákig tartó altatás például kiváló gyakorlóterep erre. :)

6. A magad tökéletlenségében legyél örömteli és boldog

Nem vagyunk tökéletesek, halandó emberek vagyunk. Ha állandóan a hibáinkra figyelünk, akkor örökké elégedetlenek leszünk. Tudom, hogy mivel anya vagy, sokszor, sokminden miatt megéled a bűntudatot. Tanuld meg így élvezni az életed, hogy tele vagy emberi hibákkal, és nem sikerül minden tökéletesre, mert meg lehet bizony ezt is.  Ha ebből a perspektívából nézel rá a dolgaidra, sokkal könnyebb lesz elérned a változásokat, amiket szeretnél, vagy túlélni azokat az időszakokat, amikor nem tudsz tenni semmit, és mindjárt élvezetesebb lesz az utazás. A vélt vagy valós hibáid helyett ugyanis rátalálsz a benned rejlő értékekre és erőre, így mindjárt energikusabb, erőteljesebb leszel.

7. A változást a probléma gyökeréig hatóan valósítsd meg

A problémákat gyökerestül érdemes megoldani, nem pedig leönteni őket rózsaszín cukormázzal. Ha a babád sír, nála is igyekszel rájönni, azért van-e, mert éhes, fáj a hasa, vagy éppen melege van. Igaz, fontos a nézőpont, hogy ne ragadjunk le a mocsárban, de mindig a valódi megoldásokra érdemes törekedni, amelyek mélyebb szinten is működnek.

8. Test-lélek-szellem – szélsőségesen ne billenj ki egyikből sem

A test, a lélek és a szellem szerves egységet alkot, mindegyik közvetlenül hat a másikra. Ez azért jó, mert bárhol megborul az egyensúly, a másik két oldalon meg lehet támogatni, és visszahozni a kiegyensúlyozott állapotba. De ez fordítva is igaz: ha nagy mértékben és tartósan kibillen valamelyik, akkor egy idő után húzza magával a többit is. Legalább a legalapabb szinten figyelj oda rájuk, amennyire csak teheted. Ha nincs mód kialudni magad, legalább táplálkozásban vigyél be olyan tápanyagokat, amik valódi energiával töltenek fel, és kevesebb olyan kaját egyél, ami nagyon leterheli az emésztésedet.

9. A saját életedben a saját értékeid legyenek a mérvadóak

Ha külső elvárások szerint vagy megfelelési kényszerből éled az életed, egy idő után bele fogsz az egészbe fáradni, fásulni. Neked is megvannak az életedben a saját értékeid, amiket nagyon fontosnak tartasz, ha tartósan meg kell ezeket hazudtolnod, és más értékrendszerekhez igazodnod, akkor nagyon fogod érezni egy idő után, hogy valami nem oké. Minden nap egy pici lépést tegyél meg, hogy ezeket az alapértékeket visszahozd az életedbe. Ezer apró pici döntést hozunk minden egyes nap, kell, hogy az életünk legalább nagy részében azt tükrözze, amiben mélyen hiszünk, amivel azonosulni tudunk. A gyerkőcöd szemében te vagy a példa, rajtad keresztül ismeri meg a világot, és saját magát is, ezért is nagyon fontos ez.

10. Nyertes-nyertes helyzetekre törekedj

Az, ha a saját életedet éled, ha felfedezed a saját erődet, és nagyszerűségedet, rendkívül jó hatással van a környezetedre is. Meg kell húzni a határokat, nemet kell mondani olykor, ez eleinte nem tetszik a körülöttünk lévőknek, amennyiben nem ezt szokták meg. De a kiegyensúlyozott, boldog emberek mellett jó érzés lenni. Ez másokat is inspirál, és példát mutat a számukra. Lehet úgy élni, hogy egy-egy adott helyzet mindenkinek jó legyen, anélkül, hogy átgázolnánk bárkin is, még akkor is, ha most még nem látod, hogyan lehetne ezt megoldani. A világ mindannyiunké, és valamennyien azért jöttünk ide, hogy jól érezzük magunkat benne. Lehet-e jobb egy babának, kisgyerkőcnek, mint egy kiegyensúlyozott, vidám anyuka?

2 thoughts on “10 nézőpont a kiteljesedett élethez

  1. Pingback: 4-féle jel, amikor a bőség elkezd megnyilvánulni az életedben | Anyaként - energikusan, örömtelien

  2. Pingback: Amikor kaptam a fejemre az önfeledtségem miatt | Anyaként - energikusan, örömtelien

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük